Ken Mensen

Hallo , ik ben Ken Mensen en geboren in het dorpje Vledderveen in de provincie Groningen. Mijn vader is de oudste zoon van een boerenfamilie en mijn moeder is de dochter van ouders die beide werkzaam waren voor de post.

Ik groeide dus op in een boerenstreek en ben samen met mijn vader nog diverse keren met opa mee geweest het land op. Ook naar Duitsland waar opa ook veel landbouw grond huurde in die tijd. Je kunt dus zeggen dat ik met/in  de overall groot geworden ben.

De lagere school heb ik doorlopen in Musselkanaal en op die school zaten uiteraard veel kinderen van ouders die een boerenbedrijf hadden. Ook daar was ik regelmatig te vinden op die boerderijen in de omgeving. En volgens mijn ouders “schoof” ik regelmatig bij de boeren in de omtrek aan tafel….

Na de lagere school heb ik vier jaar in Stadskanaal naar school gegaan en mijn diploma in 2009 gehaald.  Daarna ging ik naar Groningen naar het A.O.C. terra college en dan uiteraard richting landbouw. Deze opleiding was 4 jaar en bevatte uiteraard alle aspecten van de landbouw. De opleiding heb ik succesvol afgerond in 2013.

In 2012 ben ik voor het eerst richting Oost Duitsland gegaan om te werken in de stro en in de maisoogst. Dit beviel erg goed en ik werd steeds weer gevraagd om terug te komen. Daar heb ik dus van allerlei werkzaamheden gedaan in de landbouw.

In de zomer van 2014 ben ik richting Canada gegaan en heb daar ongeveer 4 maanden werkzaam geweest om daar te combinen bij een Nederlands echtpaar. Dat beviel erg goed en men wilde mij daar wel houden zodat ik daar het hele jaar kon werken. Ook ben ik nog een week In Amerika geweest in de maisoogst.

Maar ben terug gegaan en heb toen mijn eerste vrachtwagen gekocht te weten een Scania R500 van het bouwjaar 2006. Daarna eerst een tijdje gewerkt voor een transportondernemer in de buurt en daarna voor een grote transportonderneming die veel met mest en walking floor werkte. Het werk op zich beviel goed en kwam door dit werk ook weer veel bij boeren op het erf zowel in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Heb toen zelf een vrij nieuwe walking floor gekocht en rij nu momenteel voor een vrij groot bedrijf en heb inmiddels een aantal chauffeurs in dienst. En rij inmiddels ook voor een onderneming die dagelijks op Scandinavie rijdt met groentes en fruit. En ben zelf ook vaak richting Scandinavie geweest om ervaring op te doen. Daarnaast rij ik ook regelmatig met een zelf gekochte tank om mest te vervoeren voor boeren.

Ook heb ik inmiddels geinvesteerd in twee nieuwe auto’s nl. een Scania R450 van bouwjaar 2016 en een nieuwe Daf van bouwjaar 2017.

Contact